بررسی رک ایستاده + مشخصات انواع رک ایستاده
در شبکه محلی از تجهیزات خیلی زیادی استفاده میشه که هرکدوم از اونها وظیفهی خاصی دارن. از جمله تجهیزات یک شبکه میتونیم به سوییچ، روتر، پچ پنل، مودم، کیستون، رک، کابل شبکه، پچ کورد و… اشاره کنیم.
ازدحام تجهیزات در یک مکان باعث شلوغی و بی نظمی میشه . به علاوه باید در نظر داشته باشیم که بعضی از این قطعات بسیار مهم و با ارزش هستن، یا قیمت بالایی دارن و حفاظت از این تجهیزات امر خیلی مهمیه. برای محافظت و همینطور مرتب سازی محیط از یک اتاقک یا محفظهی فلزی به اسم رک شبکه استفاده میشه. رکها انواع زیادی دارن که ما میخوایم توی این مقاله به بررسی انواع رک ایستاده بپردازیم.
رک ایستاده چیست؟
رک ایستاده در دیتاسنترها و شبکههایی که تعداد تجهیزات اونها زیاده استفاده میشه. این رک در سایزهای مختلفی از 12 یونیت تا 47 یونیت تولید و به بازار عرضه میشه. عرض و عمق رکهای ایستاده معمولا یکسانه و به عددهای 60، 80 و 100 سانتیمتر میرسه. یکی از قابلیتهای مهم رک ایستاده، امکان نصب پاور ماژول با تعداد پورت بالا و همچنین استفاده از 1 تا 4 فن برای خنک کردن تجهیزاته.
مشخصات رک ایستاده
رکهای ایستاده یکسری مشخصات مشترک دارن. این مشخصات شامل موارد زیر میشه:
- همونطور که گفتیم ارتفاع رکهای ایستاده بین 12 تا 47 یونیته.
- دارای پنل و دربهای جانبیه که دسترسی به تجهیزات داخل رک رو آسونتر میکنه.
- اگر رک شما تجهیزات ارزشمندی داشته باشه، میشه برای پنلها و درب پشتی به منظور امنیت بیشتر روی اون قفل گذاشت.
- برای تهویهی بهتر، امکان نصب 1 تا 4 فن خنککننده روی اون وجود داره. برخی برندها تا 6 فن رو هم پشتیبانی میکنن.
- این رکها معمولا پایههای ثابت دارن؛ ولی برای جابهجایی راحتتر میتونین چرخ هم روی پایههای اون نصب کنین.
- برای ورود و نظمبندی کابلها داخل رک جایگاههایی در نظر گرفته شده.
- نصب درب مشبک برای ایجاد تهویه و امنیت داخل رک امکانپذیره.
- معمولا 4 عدد آداپتور عمودی دارن که در طول رک جابهجا میشن.
- همچنین امکان نصب پاور ماژول با تعداد پورت متناسب با تعداد تجهیزات در رک هم وجود داره.
فاکتورهایی که گفته شد مثل نوع چرخ، امکان نصب فن، نوع درب و… روی قیمت رک ایستاده تاثیر مستقیم میذارن. همچنین در خرید رک ایستاده مثل خرید سایر تجهیزات از انواع فروشگاه تجهیزات شبکه باید به یکسری نکات توجه کنید تا دچار مشکل نشید. ویژگیهایی مثل نوع شبکه، اندازه، تعداد تجهیزاتتون و همینطور فضا و مکانی که میخواید در اون شبکه رو راهاندازی کنین و در آخر برند مدنظرتون میتونه در انتخاب سایز و نوع رک تاثیر گذار باشه.
گفتیم که رکهای ایستاده در سایزها و عمقهای مختلفی تولید میشن؛ با توجه به نکاتی که گفته شد انتخاب هرکدوم از این سایزها بسیار مهمه و روی قیمت اونها اثر میذاره. بهعنوان مثال قیمت رک پایا سیستم با قیمت رکهای اچ پی آی متفاوته. همچنین قیمت رک 12 یونیت با عمق 60 با رک 12 یونت عمق 80 متفاوته.
انواع رک ایستاده
رکهای ایستاده به دو صورتOutdoor و Indoor تولید میشن. تمامی ویژگیهایی که در بالا گفته شد در هر دو نوع از این رکها دیده میشه.
رک Outdoor یا اوت دور که با نام رک فضای بیرونی هم شناخته میشه یکی از انواع رک به حساب میاد. این رک طوری طراحی شده که در برابر شرایط آب و هوایی مثل باران و طوفان مقاومت بالایی داره و میتونه از تجهیزات در برابر این عوامل محافظت کنه. شما میتونین این رک رو در خیابانها، جادههای برون شهری یا در کارخانهها استفاده کنین. چون با تغییرات محیطی مثل تغییرات دما، رطوبت، نور خورشید و گرد و غبار مشکلی براشون پیش نمیاد.
حرف آخر
در این مقاله سعی کردیم که به بررسی انواع رک ایستاده بپردازیم و در مورد مشخصات اونها بهطور کامل صحبت کنیم و از مزیتها و قابلیتهاش بگیم. رک های شبکه بهمنظور نگهداری و محافظت از تجهیزات به کار میرن و علاوه بر این، نظم کلی شبکهی محلی رو حفظ میکنن و رک ایستاده یکی از پرکاربردترین اونها محسوب میشه. فهمیدیم که این وسیله انواع دیگهای مثل رک Outdoor هم داره. در هر حال عملکرد رک به استفادهی درست از متعلقات اون وابسته است که شما باید پیش بینی کنید کدوم رک نیازهای شما رو بهتر برآورده میکنه.
سوال متداول
برای محافظت و مرتبسازی شبکه از یک اتاقک یا محفظهی فلزی به اسم رک استفاده میشه.
رک ایستاده، دیواری، Outdoor، لابراتورای و مخابراتی
این رکها در اندازههای 12 تا 47 یونیت و با عمقهای 60، 80 و 100 سانتیمتر تولید میشن.