معرفی و بررسی

کیستون چیست ؟ – آشنایی با کاربرد کیستون شبکه و تلفن

شبکه از تجهیزات ریز و درشت زیادی تشکیل شده که هرکدوم از اون‌ها وظیفه‌ای را بر عهده دارن. کیستون (Keystone) یکی از تجهیزات پرکاربرده که تقریبا در هر شبکه‌ای میشه پیداش کرد و یکی از محصولات کوچیک اما پر فروش در فروشگاه تجهیزات شبکه به شمار میره. پورت‌های لن (LAN) و تلفن که روی پریز نصب میشن، نمونه‌های معروف کیستون مورد نظر ما هستن؛ البته ماجرای این محصول متنوع به همین‌جا ختم نمیشه. در این مقاله تلاش می‌کنیم به سوال « کیستون چیست ؟» جواب بدیم، از کاربرد و انواع کیستون بگیم و برندهای مشهور تولیدکننده‌ی این محصول را به شما معرفی کنیم.

کیستون چیست ؟

کیستون چیست

از اونجایی که بحث اصلی ما در مورد شبکه است، ابتدا باید برای سوال « کیستون شبکه چیست ؟» جواب مناسبی پیدا کنیم. کیستون واسطه‌ی ارتباط تجهیزات شبکه با همدیگه است. این قطعه معمولا روی پریز قرار می‌گیره و از ورود دستگاه‌ها به این نقطه استقبال می‌کنه. البته کاربرد اصلی کیستون‌، کمک به ایجاد ارتباط بین دو نقطه یا تجهیزات موجود در شبکه از طریق کابل هست. طراحی Keystone به این شکله که کابل شبکه از سمت ورودی و پورت مادگی RJ-45 از سمت خروجی به اون متصل میشن. البته بعضی از کیستون‌ها فرم متفاوتی دارن و در دو طرف اون‌ها (پشت و رو) جک (Jack) دیده میشه. تاریخچه‌ی استفاده از کیستون به سال 1979 و شرکت Amp برمی‌گرده که اون را برای کابل کشی تلفن طراحی کرد؛ البته کیستونی که امروز می‌شناسیم در سال 1995 به‌وسیله‌ی ICC طراحی شد.

دسته بندی انواع کیستون شبکه و تلفن

رنگ بندی انواع کیستون

Keystone انواع مختلفی داره که هرکدوم کاربرد و کیفیت خاص خودشون را در اختیار کاربر قرار میدن. بنابراین برای آسون شدن انتخاب کیستون، این قطعه را از جهات مختلف به دسته‌های گوناگونی تقسیم می‌کنن. در ادامه، گروه بندی‌های مختلف کیستون را به شما معرفی می‌کنیم تا هنگام خرید آگاهی کاملی از این محصول داشته باشید.

انواع کیستون براساس نوع جک

انواع کیستون براساس جک

کیستون از نظر ظاهری و کاربرد به دو گروه عمده‌ی کیستون شبکه و کیستون تلفن تقسیم میشه. شاید پیش خودتون بگین « تفاوت کیستون شبکه و کیستون تلفن چیست ؟ » این دو محصول همون‎طور که از اسمشون پیداست، به‌ترتیب در شبکه و سیم کشی تلفن مورد استفاده قرار می‌گیرن. کیستون‌های شبکه پورت RJ-45 دارن و کیستون‌های تلفن دارای پورت RJ-11 هستن. انواع دیگه‌ای از کیستون تولید میشه که از نظر نوع جک با هم فرق دارن و احتمالا با بعضی از اون‌ها مثل HDMI ،USB و جک 3.5 میلی‌متری هدفون آشنا هستید.

دسته بندی یا Category کیستون

کیستون هم مثل کابل شبکه و پچ کورد در دسته‌بندی یا Catهای مختلفی تولید میشه. وقتی دسته‌بندی دو کیستون با هم فرق داره، یعنی اون‌ها از نظر سرعت، فرکانس یا هردوی این عوامل از همدیگه متفاوت هستن. مثلا سرعت در کیستون Cat5e حداکثر 1000 مگابیت بر ثانیه (1000Mbps) است؛ در حالی‌ که محدوده‌ی سرعت در کیستون Cat6 و Cat6a به ترتیب به 1 و 10 گیگابیت بر ثانیه میرسه.

کاربرد کیستون

پهنای باند Cat5e به 100 مگاهرتز (100MHz) محدود میشه؛ در حالی‌ که در Cat6a این میزان به 500 مگاهرتز میرسه. نکته‌ای که باید به یاد داشته باشید اینه که اگه مثلا در ساختار شبکه‌ی خودتون از کابل و پچ پنل Cat6 استفاده کردید، حتما باید کیستون Cat6 را تهیه کنید تا از حداکثر توان این تجهیزات بهره‌مند بشید.

انواع کیستون شبکه از نظر نوع محافظت

Keystone SFTP

یکی از دسته‌بندی‌های رایج کیستون، به مقاومت این تجهیزات در برابر نویز و تداخل الکترومغناطیسی توجه داره. بر این اساس، کیستون‌ها هم مثل کابل‌های شبکه به دو گروه شیلددار و بدون شیلد تقسیم میشن. کاربرد کیستون یا کاربرد کیستون شبکه به نوع شبکه و انتظاراتی که از اون دارید، بستگی داره. نوع شیلددار کیستون که با عنوان SFTP هم شناخته میشه، در برابر اختلالات و نویز مقاومت بیشتری از خودش نشون میده. در مقابل، گونه‌ی بدون شیلد کیستون (UTP) قیمت مناسب‌تری داره.

طبقه بندی‌های دیگر Keystone

استاندارد و رنگ بندی در سوکت ها

علاوه بر تقسیم‌بندی‌هایی که پیش‌تر توضیح دادیم، کیستون را به روش‌های دیگه‌ای گروه‌بندی می‌کنن که اون‌ها را کوتاه توضیح میدیم.

کیستون از نظر جنس بدنه به دو دسته‌ی فلزی و تمام PVC تقسیم میشه که نوع فلزی برای انتقال جریان برق و سیستم ارتینگ مناسب‌تره.

از نظر ابعاد و اندازه در دو گروه کیستون باریک و کیستون پهن دسته‌بندی میشه که انتخاب اون‌ها به محیطی بستگی داره که شبکه در اون ایجاد شده.

کیستون را از نظر محل نصب به دسته‌های متفاوتی تقسیم می‌کنن. این قطعه را میشه در جاها یا روی تجهیزات مختلفی مثل پچ پنل یا ترانکینگ نصب کرد. برای هرکدوم از این موقعیت‌ها، کیستون مناسبی وجود داره که انتخاب و استفاده از اون، نیازمند داشتن تخصصه.

رنگ بندی کیستون شبکه هم یکی دیگه از راه‌های طبقه‌بندی این محصول محسوب میشه. Keystone جدول رنگی مشخصی داره که به بالا رفتن سرعت نصب کمک می‌کنه.

برندهای معتبر کیستون شبکه

برند کیستون

شرکت‌های مشهور و معتبری در زمینه‌ی تولید کیستون مشغول فعالیت هستن که خوشبختانه محصولات اون‌ها در بیشتر فروشگاه‌های تجهیزات شبکه موجوده. برندهایی مثل امپ، اشنایدر، دی لینک و لگراند که اصلی‌ترین سازنده‌‌های Keystone در دنیا هستن، در مارکت ایران هم فعالیت دارن. کیستون لگراند جزو پرفروش‌ترین محصولات دسته‌ی خودشه که انواع باریک و پهن اون به‌راحتی پیدا میشه. D-Link هم با تولید کیستون Cat6، کیستون Cat5e و Cat6a در انواع شیلددار و بدون شیلد تلاش کرده نیازهای مختلف را پوشش بده.

حرف آخر

در این مقاله تلاش کردیم به پرسش « کیستون چیست ؟ » جواب بدیم و انواع کیستون شبکه را به شما معرفی کنیم. کیستون جزو تجهیزات ضروری هر شبکه است که اتصال بین دستگاه‌های مختلف را آسون می‌کنه. کیستون شبکه (RJ-45) و کیستون تلفن (RJ-11) معروف‌ترین انواع Keystone هستن که تقریبا همه‌ با اون‌ها سروکار داریم. انواع مختلفی از کیستون در بازار موجوده که جنس‌ها، طبقه‌بندی‌ها و کیفیت‌های متفاوتی را به کاربر پیشنهاد میده تا او براساس نیازها و بودجه‌ای که در اختیار داره، گزینه‌ی مناسب خودش را پیدا کنه.

سوالات متداول

پرکابردترین کیستون ها کدوم ها هستن؟

کیستون های شبکه و تلفن

آیا کیستون هم مثل کابل شبکه Catهای مختلفی داره؟

بله، کیستون را هم از نظر سرعت و فرکانس به دسته‌های مختلفی تقسیم می‌کنن

تفاوت کیستون شیلددار و بدون شیلد چیه؟

کیستون شیلددار توانایی بیشتری در کاهش نویز و تداخل شبکه داره و کیفیت نهایی بالاتری را در اختیار شما میذاره؛ اما کیستون بدون شیلد قیمت پایین‌تری داره و برای کاربرهای معمولی مناسب‌تره.

نوشته های مشابه

0 0 رای ها
Article Rating
اشتراک در
اطلاع از
0 Comments
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x