راهنمای خرید

راهنمای خرید کیستون

 کیستون قطعه‌ای هست که بین کابل شبکه و سایر تجهیزات شبکه ارتباط برقرار می‌کنه. کیستون بسته به نیاز کاربر در مدل‌های مختلفی در بازار به فروش می‌رسه. تفاوت کیستون‌ها نسبت به نوع استاندارد، داشتن یا نداشتن شیلد، نوع و کیفیت جنس تقسیم بندی می‌شن. در این مقاله می‌خوایم به بررسی و راهنمای خرید کیستون بپردازیم.

بررسی انواع کیستون

هنگام خرید کیستون باید نوع کیستون، نوع جک، پهنای باند، شیلد‌دار یا بدون شیلد بودن کیستون و حتی محل نصب کیستون رو بررسی کنین تا متناسب با نیازتون بهترین کیستون را انتخاب کنید. در ادامه تمام پارامترهای تاثیرگذار در خرید کیستون رو باهم بررسی می‌کنیم.

راهنمای خرید کیستون

در بخش دوم راهنمای خرید کیستون مناسب، بررسی انواع کیستون اهمیت بالایی داره. هر بخشی از شبکه که در آن قسمت کابل شبکه استفاده شده باشه، وجود کیستون ضرورت داره. کیستون در بخش‌های مختلفی مانند داخل پچ پنل‌ها، باکس‌های روکار و فیس پلیت‌های ترانکینگ کاربرد داره. در واقع این قطعه برقرار کننده ارتباط میان کابل شبکه و تجهیزات دیگر شبکه هست. کیستون از یک طرف به یک پورت و از طرف دیگر به کابل لن یا پچ کورد متصل میشه. در حالت کلی کیستون‌ها برای استفاده در تلفن و شبکه عرضه میشن. کیستون تلفن معمولاً با استاندارد Cat3 تولید می‌شه. نصب کیستون تلفن در داخل پریز تلفن انجام می‌گیره. اما کیستون‌های شبکه با استانداردهای Cat7a، Cat5، Cat5e، Cat6، Cat6a، Cat7 عرضه می‌شن. در بین استانداردهای گفته شده، Cat6 پرکاربردترین کیستون تولید شده تا امروز محسوب میشه.

درکل، تنوع کیستون بر اساس نوع جک، پهنای باند، انتقال دیتا، داشتن و یا نداشتن شیلد و محل نصب به دسته بندی‌های متنوعی تقسیم می‌شه که به بررسی این موارد می‌پردازیم:

نوع جک

همانطور که  گفتیم  کیستون از نظر کاربرد به دو نوع کیستون شبکه و کیستون تلفن تقسیم می‌شه. این دو کیستون از نظر ساختار و ظاهر بسیار شبیه به هم هستن اما تفاوت این دو در نوع سوکت‌هاشون هست. کیستون شبکه به سوکت ۸ پین مجهز شده در حالیکه کیستون تلفن سوکت ۶ پین داره. کیستون‌های شبکه چهار مدل هستن این چهار مدل شامل RJ-45، RJ-11، RJ-14 و RJ-25 می‌شوند.

پهنای باند و نرخ انتقال داده

در خرید کیستون برای شبکه دو عامل پهنای باند و سرعت انتقال داده اهمیت زیادی داره. در واقع اهمیت این دو عامل برای خریدار یکی از تعیین کننده‌ترین عوامل برای انتخاب نهایی نوع کیستون هست. این دو عامل در خرید نوع کیستون بسیار تاثیر گذارند. کیستون‌ها هم مانند کابل‌های شبکه از استاندارد Cat یا Category برای دسته‌بندی سرعت پیروی می‌کنن. پس به نوع Cat شبکه هنگام خرید دقت کنین. برای مثال کیستون Cat6 از سرعت ۱۰ گیگابیت و پهنای باند ۲۵۰ مگاهرتز پشتیبانی می‌کنه. دقت کنید که کیستونی مناسب شماست که با کابل شبکه شما هماهنگی داشته باشه تا بتونید نهایت راندمان ممکن رو داشته باشید. مثلاً اگر از کابل Cat5 استفاده می‌کنین، کیستون شما هم باید Cat5 باشه در غیر این صورت یکی نبودن استاندارد کیستون و کابل ممکنه باعث پایین اومدن سرعت انتقال داده بشه که در نهایت بر کیفیت نهایی شبکه موثر خواهد بود.

کیستون شیلددار

 کیستون شبکه مثل کابل شبکه در دو نوع کیستون شیلددار و کیستون بدون شیلد به بازار عرضه می‌شه. هدف از ساخت کیستون شبکه شیلدار جلوگیری و کاهش نویز موجود در شبکه هست. شیلد نوعی لایه محافظه که وجود اون نویز شبکه رو کاهش میده. به کیستون‌های شیلدادار SFTP و کیستون بدون شیلد UTP هم میگن. البته در نظر داشته باشین که اگر برای مصرف خانگی کیستون تهیه می‌کنین، نیازی به خرید کیستون شیلددار ندارین. در واقع علت ایجاد نویز و امواج الکترومغناطیس، تراکم زیاد کابل‌ها و تجهیزات شبکه است که در مصارف خانگی وجود نداره. کیستون شیلددار در ادارات و شرکت‌ها برای تجهیزات شبکه خریداری میشه که برای کاهش نویز و شرایطی که تراکم کابل و تجهیزات شبکه به‌وجود میاره، کاربرد داره. 
کیستون نگزنس و لگراند که از برندهای مطرح جهانی در زمینه‌ی تولید تجهیزات شبکه به حساب می‌آیند، دارای کیستون‌های شیلددار و بدون شیلد هستند.

محل نصب

کیستون با توجه به محل نصب، تنوع و مدل‌های مختلفی داره. به غیر از تلفن، کیستون شبکه در باکس کف خواب، فیس پلیت، انواع باکس‌های روکار و توکار دیواری نصب میشه. به همین دلیل به نسبت محل نصب کیستون، به مدل این دستگاه هنگام خرید دقت کنین.

البته کیستون در دو جنس بدنه فلزی و پی‌وی‌سی به بازار عرضه می‌شه. دقت کنید کیستون فلزی برای انتقال جریان برق و سیم اتصال ارت کاربرد داره. اما از کیستون PVC برای مصرف خانگی هم می‌تونین استفاده کنین.

راهنمای خرید کیستون
راهنمای خرید کیستون

بررسی ویژگی‌های کیستون تلفن 

در بخش نهایی لازمه خرید کیستون مناسب برای تلفن مورد بررسی قرار بگیره. کیستون تلفن در شبکه‌های تلفنی و مخابراتی کاربرد داره. کیستون تلفن مشابه کیستون شبکه از استانداردهای Cat استفاده می‌کنه. وجود این استاندارد هماهنگی بیشتر بین شبکه تلفن و مخابرات رو به‌وجود میاره. استاندارد کلی در کیستون تلفن از نوع Cat3 هست که داده‌های تلفنی رو با سرعت ۱۶ مگابیت بر ثانیه و پهنای باند ۱۶ مگاهرتز منتقل می‌کنه. کیستون تلفن معمولاً به دلیل نبود امواج الکترومغناطیس و نویز در شبکه مخابراتی در حالت بدون شیلد یا UTP با جنس بدنه پلاستیکی به بازار عرضه می‌شه.

 سایزبندی این کیستون‌ها به دو مدل پهن و باریک در بازار به فروش می‌رسه.  یکی دیگه از پارامترهای مهم جهت خرید کیستون تلفن درجه اونه. این قطعه با دو درجه ۹۰ و ۱۸۰ به بازار عرضه می‌شه. ویژگی کیستون تلفن 185 درجه، قابلیت قفل شدن اونه که با این قابلیت هنگام اتصال کابل به کیستون احتیاجی به ابزار پانچ نداریم. وجود این قابلیت باعث سهولت در نصب مراحل کیستون تلفن می‌شه. 

قبل از خرید کیستون تلفن دقت کنین که آیا کیستون شما داخل سیستم، در دیوار یا روی ترانکینگ قراره نصب بشه؟ به این دلیل که کیستون‌های روکار دارای فیس‌پلیت و کیستون توکار به‌صورت ساده و بدون فیس‌پلیت عرضه می‌شه پس هنگام خرید کیستون تلفن به این نکات حتماً دقت کنین.

راهنمای خرید کیستون شبکه
راهنمای خرید کیستون شبکه

حرف آخر

در این مقاله سعی کردیم تمام مطالبی که برای راهنمای خرید کیستون ضروری هست رو باهم بررسی کنیم. قبل از خرید کیستون لازمه این نکات رو رعایت کنین که دونستن اون‌ها تاثیر زیادی در کیفیت شبکه شما داشته‌باشه. کیستون لگراند و کیستون نگزنس از برند‌های شناخته شده و باکیفیت کیستون هستن.

سوالات متداول

کیستون تلفن از چه استاندارد Cat باید پشتیبانی کنه؟

کیستون تلفن برخلاف کیستون شبکه، فقط از Cat3 استفاده می‌کنه.

برای خرید کیستون تلفن نیازی به خرید کیستون شیلددار داریم؟

نه، در شبکه تلفن به دلیل عدم وجود نویز نیازی به تهیه کیستون شیلددار وجود نداره.

کیستون فلزی و کیستون pvc چه تفاوت‌هایی دارن؟

کیستون فلزی برای انتقال جریان الکتریکی و سیم انتقال ارت کاربردیه ولی کیستون pvc برای شبکه و مصارف خانگی ایده‌آل هست.

نوشته های مشابه

0 0 رای ها
Article Rating
اشتراک در
اطلاع از
0 Comments
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
دکمه بازگشت به بالا
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x