معرفی و بررسی

فرق داکت و ترانکینگ چیست؟

باید بگیم که ترانک و داکت هر دو نمونه‌ای از محفظه‌های قرارگیری کابل و سیم محسوب میشن و از اون‌ها برای نگهداری از سیم و کابل‌ها استفاده میشه. استفاده از این دو محصول باعث محافظت از همه‌ی کابل‌ها در برابر آسیب‌های محیطی و فیزیکی میشه. همچنین با کمک ترانک و داکت می‌تونین سیم‌کشی‌هاتون رو به راحتی افزایش بدین. در روش‌های سنتی، اجرای سیم‌کشی در محل مورد نظر کار سختی بود چراکه این فرآیند روکار انجام میشد و تغییر مسیر یا افزایش تعداد کابل‌ها به‌راحتی امکان‌پذیر نبود. اما امروزه با کمک این دو محصول مشکلات برطرف شده. در اینجا فرق داکت و ترانکینگ رو برای شما توضیح میدیم.

برای اینکه تفاوت داکت و ترانکینگ رو توضیح بدیم اول باید با خود این محصولات آشنا بشیم پس با ما همراه باشید.

ترانکینگ چیست؟

برای پاسخ به سوال ترانک چیست ؟ باید گفت محفظه‌ای از جنس PVC با شاخه‌هایی به طول 2 متره. این محصول در سایزها و رنگ‌های مختلف به دو صورت دیواری و دفنی تولید میشه.

ترانکینگ دیواری: از این ترانک در ساختمان‌های مسکونی، اداری و تجاری استفاده میشه. این محصول در سایزهای 80*50 ،105*50، 100*50، 150*50، 100*35 و 195*50 میلی‌متری تولید میشه. از شرکت‌های تولیدکننده‌ی ترانکینگ می‌تونیم به شرکت‌های لگراند، اشنایدر، سوپیتا، البرز و دانوب اشاره کنیم. این ترانک‌ها در اتاق‌های کنفرانس، همایش‌ها، محیط‌های آموزشی و فضاهای اداری استفاده میشن.

ترانکینگ البرز در سایز 101*50 میلی‌متر و ترانکینگ دانوب در دو سایز 50*80 و 105*50 میلی‌متر تولید میشن.

ترانکینگ لگراند با سایز 195*50 میلی‌متری بزرگ‌ترین ترانک موجود در بازاره.

ترانکینگ دفنی: این ترانکینگ به‌صورت توکار یا زیر کفی کاذب کار گذاشته میشه و بیشتر در سیستم‌های برق فشار قوی و فشار ضعیف، شبکه و تلفن کاربرد داره.

داکت چیست؟

در مقایسه بین داکت و ترانکینگ باید ببینیم اصلا داکت چیست ؟ داکت هم مثل ترانک یک محفظه است از  جنس PVC و طول هر شاخه‌اش 2 متره. این محصول در شرکت‌های البرز، دانوب و سوپیتا در سایزهای خیلی متنوع و در رنگ‌ها و انواع مختلفی تولید میشه. انواع داکت برق شامل داکت ساده، شیاردار، کف‌خواب، قرنیزی و کمانی میشه.

انواع داکت
انواع داکت

داکت ساده: داکت ساده از بدنه و درب تشکیل شده و به‌صورت نمونه‌های پشت چسب‌دار یا بدون چسب تولید میشه. این محصول کاربرد زیادی در ساختمان‌‌های اداری و مسکونی داره و توسط برندهای زیادی تولید میشه. از جمله این شرکت‌ها میشه به شرکت‌های سوپیتا، البرز، دانوب و دودمان اشاره کرد. سایز این نوع از داکت خیلی متنوعه و از 10*10 تا 100*60 میلی‌متر موجوده.

داکت کف‌خواب: این محصول از یک بدنه و درب هلالی شکل تشکیل شده که داخل اون پارتیشن‌هایی برای جداکردن سیم و کابل‌ها وجود داره. از تولیدکنندگان این محصول هم میشه به شرکت‌های سازنده‌ی داکت البرز، سوپیتا و دانوب اشاره کرد.

شرکت سوپیتا داکت کف‌خواب یا زمینی خودش رو در رنگ‌های سفید، خاکستری و طرح چوب به دو صورت پشت چسب‌دار و ساده عرضه می‌کنه.

داکت قرنیزی: از این نوع داکت زمانی استفاده میشه که کابل‌ها از کنار دیوارها و قرنیزها حرکت می‌کنن. در این شرایط استفاده از داکت قرنیزی باعث زیبایی محیط و محافظت از سیم و کابل‌ها میشه. شرکت سوپیتا، این محصول رو با سایز 25×80 میلی‌متر و شرکت البرز با سایز 20×70 میلی‌متر تولید می‌کنه.

داکت شیاردار: این نوع داکت از نظر ظاهری شبیه داکت ساده‌ است اما روی بدنه‌ی اون شیارهایی برای عبور کابل و همین‌طور جریان هوا وجود داره. از داکت شیاردار برای کابل‌های برق استفاده میشه و توسط دو برند سوپیتا و البرز به بازار عرضه میشن.

داکت کمانی: این نوع از داکت‌ها خیلی شبیه داکت ساده هستن اما درب اون به‌صورت کمانیه.

داکت کمانی برخلاف نوع ساده، پارتیشن جداکننده سیم و کابل نداره. وجود پارتیشن باعث سامان‌دهی، مرتب شدن و همین‌طور کاهش تاثیر نویز و تداخل کابل‌ها روی هم میشه.

تفاوت داکت و ترانکینگ

از تفاوت‌های بین ترانک و داکت می‌تونیم به سایز، نوع متعلقات و حتی تعداد متعلقات، تنوع رنگی، نحوی نصب و هزینه‌های نصب اشاره کنیم. در ادامه هرکدوم از این عوامل رو بررسی می‌کنیم.

تفاوت داکت و ترانکینگ
تفاوت داکت و ترانکینگ

جنس

اینکه جنس داکت و ترانکینگ از چی باشه به شرکت تولید‌کننده بستگی داره ولی در کل ترانکینگ و داکت هر دو از جنس PVC یا ABS هستن. تنوع تولید ترانک خیلی بالاست به‌‌طوری که بعضی برندها محصولات خودشون رو جوری تولید می‌کنن که در برابر آتش‌سوزی یا شکستگی و خوردگی مقاوم باشه.

تفاوت داکت و ترانکینگ از نظر سایز

یک فرق داکت و ترانکینگ،‌سایزشونه که گفته شد ترانک‌ها در سایزهای بزرگ‌تری تولید میشن که میشه گفت تعداد کابل و سیم بیشتری رو هم داخل خودشون جا میدن. اما از سمت دیگه تنوع سایزی که در داکت‌ها وجود داره در ترانکینگ‌ها نیست. انتخاب این دو محصول کاملا به تعداد سیم و کابل‌های شما و همین‌طور محیط‌تون بستگی داره. به‌عنوان مثال ترانکینگ سوپیتا در چهار سایز 80*50، 105*50، 100*50 و 150*50 میلی‌متری تولید میشه. این شرکت همچنین انواع مختلفی از داکت رو هم تولید می‌کنه.

رنگ

ترانکینگ‌ها معمولا در رنگ سفید و طرح چوب تولید میشن؛ در صورتی که داکت‌ها تنوع رنگی بسیار خوبی دارن و حتی محصولات بعضی شرکت‌ها قابلیت رنگ‌آمیزی دارن. به‌عنوان مثال ترانکینگ دانوب تنها در رنگ سفید تولید میشه اما داکت کف خواب اون در سه رنگ سفید، طوسی و قهوه‌ای تولید میشه و داکت ساده‌ی اون قابلیت رنگ‌آمیزی داره.

متعلقات و نظم دادن

یکی از ویژگی‌های مهم ترانکینگ‌ها اینه که پریز برق، تلفن و شبکه رو میشه روی اون‌ها نصب کرده. این ویژگی باعث کامل شدن و نظم بخشیدن به زیر ساخت‌ها میشه. این پریزها با استفاده از کادر ماژول روی بدنه ترانک نصب میشن.
اما از داکت به‌دلیل سایز کوچکی که داره فقط برای انتقال سیم‌ها و کابل‌ها استفاده میشه. محصولاتی مثل زاویه داخلی، زاویه خارجی و تخت، سه راهی، قطعه اتصال درب و بدنه، کادر ماژول، فیس پلیت و… از جمله متعلقات ترانکینگ‌ها هستن.

داکت و متعلقات آن
داکت و متعلقات آن

نصب و راه اندازی آسان

در انتهای ترانکینگ ابزاری برای وصل کردن و بست کردن اون قرار داره. همچنین شامل اجزایی مثل سه راهی، زاویه داخلی و خارجی هم میشه که باعث نصب و راه‌اندازی اون در کمترین زمان ممکن میشه.

هزینه نصب و راه اندازی

با ‌توجه به اینکه ترانکینگ تعداد اجزای بیشتری داره، هزینه نصب و راه اندازی اون هم نسبت به داکت بیشتره. پس بایدحواستون به این فرق داکت و ترانکینگ باشه!

هزینه نصب ترانک و داکت به‌صورت متری حساب میشه

مزیت‌های کلی ترانکینگ نسبت به داکت

  • ترانکینگ از جنس PVC تهیه شده به همین دلیل در برابر عوامل محیطی و فیزیکی مقاومت بالایی داره.
  • ترانکینگ انعطاف پذیری زیادی داره و به آسونی میشه اون رو جا‌به‌جا کرد و تعداد پریزها یا کلید‌هاش رو افزایش داد.
  • کاربرها به راحتی می‌‌تونن به پریز‌های برق، شبکه و تلفن دسترسی داشته باشن.
  • به راحتی میشه ترانکینگ رو کنترل و مرتب کرد.
  • با توجه به طراحی داخلی مکان مورد نظر میشه رنگ اون رو انتخاب کرد.
  • به‌طور همزمان میشه سیم‌کشی‌های زیادی داخلش انجام داد.
  • به دلیل داشتن پارتیشن در انواع مختلف اون از نویز و تداخل‌های کابل‌ها روی هم خبری نیست.

حرف آخر

ترانکینگ و داکت می‌تونن در زیباسازی و نظم زیرساخت کابل‌کشی موثر باشن. اینکه بین داکت و ترانک کدوم رو انتخاب کنید، به مکان و بودجه‌ای که در نظر گرفتین بستگی داره. در این مقاله، سعی کردیم فرق داکت و ترانکینگ رو به خوبی به تصویر بکشیم و به شما کمک کنیم تا بهترین انتخاب رو داشته باشین.

سوالات متداول

ترانکینگ چیست؟

ترانک یک نوع محفظه است که کابل‌‌کشی یا سیم‌کشی‌های برق داخلش قرار می‌گیره و ازون‌ها نگهداری می‌کنه.

داکت چیست؟

داکت یک نوع کانال از جنس پلاستیکه و برای ورود کابل شبکه یا سیم‌ها مورد استفاده قرار می‌گیره.

هزینه‌ی نصب و راه‌اندازی کدوم پایین‌تره؟

به‌خاطر اینکه ترانک متعلقات بیشتری داره، هزینه‌ی نصب بیشتری رو هم متقبل میشه. در نتیجه داکت نصب ساده‌تر و کم‌هزینه‌تری داره.

نوشته های مشابه

0 0 رای ها
Article Rating
اشتراک در
اطلاع از
0 Comments
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x