راهنمای خرید

راهنمای خرید پچ پنل

در این راهنمای خرید پچ پنل شبکه ما قصد داریم درباره‌ی یکی از انعطاف‌پذیرترین و موثرترین تجهیزات پسیو شبکه صحبت کنیم. پچ پنل‌ها یکی از تجهیزات غیرضروری ولی در عین حال مهم در شبکه‌ی شما هستند. انتخاب یک پچ پنل مناسب می‌تونه مسئله‌ی چالش برانگیزی برای شما باشه. در واقع قبل از خرید پچ پنل شما نیاز دارید که بایدها و نبایدهای کار خودتون را مشخص کنید تا بفهمید که دقیقا چه پچ پنلی نیاز دارید.

انتخاب یک پچ پنل مناسب نیازمند شناخت درست این وسیله‌اس. ضمن اینکه باید بدونید انواع پچ پنل‌ها چیا هستند و هر کدوم کجا به درد می‌خورن. در این راهنمای خرید پچ پنل قصد داریم به شما این وسیله‌ی کاربردی را معرفی کنیم و بگیم که موقع خریدش باید به چه چیزهایی دقت کنید.

پچ پنل چه نقشی در شبکه دارد؟

در بخش اول از راهنمای خرید پچ پنل می‌خوایم این قطعه را معرفی کنیم. پچ پنل یکی از قطعاتی هست که در اتاق سرور یا دیتاسنترها نصب میشه. کار این قطعه اینه که چندین دستگاه را همزمان به شبکه متصل می‌کنه. در واقع پچ پنل یک صفحه از کیستون‌های شبکه‌اس که با کمک اون می‌تونید چندین دستگاه را به شکلی منظم و سازمان یافته به شبکه وصل کنید. این وسیله یک رابط بین شبکه و سایر دستگاه‌ها از جمله کامپیوترها، سرورها، سوئیچ‌ها و سایر تجهیزات شبکه‌اس.

به بیان دیگه میشه گفت یک پچ پنل دقیقا کاری مشابه سوئیچ در شبکه را انجام میده. اما به جای اینکه یک دستگاه مستقل یا یک سخت افزار داخل شبکه باشه، صرفا یک مجرای ورودی برای کابل‌ها به حساب میاد که اتصالات را به همدیگه ارتباط میده. کار اصلی پچ پنل سازماندهی کابل‌هاست. این وسیله را هم می‌تونید داخل رک نصب کنید. و هم می‌تونید هر بخشی از شبکه روی دیوار یا در کنار تجهیزات قرار بدید.

شکل کلی یک پچ پنل به این صورته که در یک طرف اون یکسری درگاه‌های خالی قرار گرفته. در طرف دیگه هم یک کیستون داریم. این ساختار به شما کمک می‌کنه که بفهمید که کدام کابل به کجا وصل شده و کدام دستگاه با کدام شبکه ارتباط داره. کاربرد عالی پچ پنل را وقتی خوب متوجه میشید که چنتا شبکه‌ی لن داشته باشید و بخواید هر دستگاه را به یک شبکه‌ی خاص وصل کنید.

انتخاب-پچ-پنل-مناسب

کاربردهای پچ پنل

در این بخش از راهنمای خرید پچ پنل بهتره کاربردهای این وسیله را برای شما تشریح کنیم و ببینیم که چرا باید برای شبکه این وسیله‌ را بخریم. پچ پنل یکی از معدود تجهیزات شبکه‌اس که هم در کابل‌ کشی‌های فیبر نوری به کار میره و هم برای کابل‌های مسی. از این وسیله شما می‌تونید برای هر نوع شبکه‌ای استفاده کنید. از مهم‌ترین کاربردهای پچ پنل میشه به موارد زیر اشاره کرد:

  • طراحی مرتب و زیباتر: یکی از دلایلی که برای خرید پچ پنل در نظر گرفته میشه، بحث طراحی و زیباسازی فضا هست. در واقع با کمک پچ پنل شما می‌تونید ظاهر بهتری به کابل کشی‌های خودتون بدید و حالت شلخته و بهم ریخته‌ی اونا را مرتب کنید.
  • انعطاف بیشتر: یکی دیگه از مزایای کار با پچ پنل انعطاف پذیری این وسیله‌اس. در صورتی که کابل‌های شما دچار قطعی بشه یا نیاز به تغییر چیزی باشه، استفاده از پچ پنل این کار را براتون راحت‌تر می‌کنه. مثلا در صورتی که کیستون کابل در یک دستگاه گران قیمت مثل سوئیچ بشکنه هزینه‌ی زیادی را باید متحمل بشید. ولی با استفاده از پچ پنل این مشکل خیلی راحت حل میشه.
  • مدیریت کابل‌ها: یکی دیگه از دغدغه‌های مهم هنگام راه اندازی شبکه، مدیریت کابل‌های بیشماری هست که از تجهیزات مختلف به هم وصل میشن. این کابل‌ها باید به یک نقطه‌ی اتصال مرکزی برسند و از اونجا به همدیگه وصل بشن. این دقیقا چیزی هست که پچ پنل انجام میده. با کمک پچ پنل شما می‌تونید خیلی آسان و دقیق کابل‌هاتون را مدیریت کنید و از هم پیچیدن و تاب خوردن کابل‌ها جلوگیری کنید.
  • امنیت بیشتر: وقتی که شما با یک پچ پنل کابل‌ها را منظم و مرتب کنار هم قرار بدید، امکان خرابی و قطعی اونا هم به حداقل می‌رسه. یعنی یک پچ پنل می‌تونه ایمنی کار شما را هم افزایش بده. از طرف دیگه با کمک این وسیله شناسایی کابل‌های خراب هم راحت‌تر میشه و می‌تونید خیلی راحت قطعی کابل‌ها را تشخیص بدید.

بررسی انواع پچ پنل

در این قسمت از راهنمای خرید پچ پنل قصد داریم به شما بگیم که موقع خرید پچ پنل باید به چه نکاتی توجه کنید. خرید پچ پنل مناسب نیازمند اینه که شما این قطعه را کامل بشناسید و انواع اون را بلد باشید. شما باید بدونید که چه نوع کابلی دارید و برای این نوع کابل چه پچ پنلی باید بخرید. همچنین باید پچ پنل را بر اساس ظرفیت شبکه انتخاب کنید. در ادامه‌ی این راهنمای خرید پچ پنل انواع پنل بر اساس دسته‌بندی‌های مختلف را با هم می‌شناسیم.

انواع-پچ-پنل-شبکه

انواع پچ پنل بر اساس نوع کابل

در این بخش از راهنمای خرید پچ پنل به بررسی نوع پچ پنل‌های موجود در بازار بر اساس کابل می‌پردازیم. همون‌طور که گفتیم قبل از هر چیز شما باید نوع کابل‌هاتون را بشناسید. پچ پنل‌ها در انواع مختلف برای کابل‌های کواکسیال، فیبر نوری و کابل اترنت یا جفت تابیده تولید میشن. در صورتی که قصد خرید پچ پنل برای شبکه دارید، باید نوع اترنت یا جفت تابیده را بخرید.

پچ پنل‌ها معمولا با یک نوع پورت خاص ساخته میشن؛ یعنی پچ پنل با دو نوع پورت مثل اترنت و فیبر نوری نداریم.

انواع پچ پنل بر اساس استاندارد کابل

یکی دیگه از دسته‌بندی‌های پچ پنل‌ها بر اساس کتگوری کابل‌هاشون هست. در واقع استانداردی که برای کیستون پچ پنل در نظر گرفته شده. پچ پنل‌ها بر اساس کتگوری کابل‌ها به دسته‌های زیر تقسیم میشن:

  • پچ پنل Cat5e
  • پچ پنل Cat6
  • پچ پنل Cat6a
  • پچ پنل Cat7

استفاده از پچ پنل متناسب با نوع کابل باعث میشه که شما از حداکثر سرعت و کیفیت انتقال داده در کابل بهره‌مند بشید.

انواع پچ پنل بر اساس سایز

منظور از سایز برای پچ پنل همون تعداد پورت‌هاست. معمولا پچ پنل‌ها با تعداد پورت‌های متفاوتی تولید و عرضه میشن. شما باید موقع خرید پچ پنل به ظرفیت شبکه‌ی خودتون نگاه کنید و پچ پنل متناسب با تعداد کاربران و پورت‌های موردنیاز را بخرید. از رایج‌ترین سایزهای پچ پنل پچ پنل‌های 12، 16، 24، 32، 48 و 96 پورت هست. یکی از پرتقاضاترین انواع پچ پنل، پچ پنل 24 پورت هست. موقع انتخاب سایز پچ پنل به این نکته دقت کنید که باید توسعه‌ی شبکه در آینده را هم در نظر بگیرید و همیشه پچ پنلی با چنتا پورت بیشتر از تعداد لازم را بخرید.

واحد اندازه گیری پچ پنل‌ها RU هست. به پچ پنل‌های 24 پورتی 1RU، پچ پنل‌های 32 و 48 پورتی 2RU و پچ پنل‌های 96 پورتی 4RU گفته میشه.

انواع پچ پنل بر اساس روکش کابل

یکی دیگه از مواردی که قصد داریم در این راهنمای خرید پچ پنل دربارش حرف بزنیم، روکش کابل هست. شما باید پچ پنل با کیستونی را بخرید که با نوع روکش کابل شما سازگار باشه. معمولا پچ پنل‌ها در دو نوع زیر تولید میشن:

  • SFTP: پچ پنل‌های این نوع برای کابل‌های شیلددار و فویل‌دار هستند که اصطلاحا بهشون SFTP گفته میشه. این نوع کابل مقاومت خوبی در برابر نویز و عوامل محیطی داره.
  • UTP: این نوع پچ پنل همونطور که از اسمش مشخصه برای کابل‌های بدون شیلد به کار میره. کابل‌های UTP هیچ شیلد و فویلی در اطرافشون ندارند و مقاومتشون در برابر نویز و عوامل فیزیکی کمتره.

انواع پچ پنل لودد و آنلودد

یکی دیگه از دسته‌بندی‌های پچ پنل‌ها که در این راهنمای خرید پچ پنل باهاش آشنا میشید، پچ پنل‌های لودد و آنلودد هستند. پچ پنل‌های لودد به پچ پنل‌هایی گفته میشه که آداپتور و کیستون دارند. یعنی شما می‌تونید بلافاصله بعد از خرید اونا را به شبکه‌ی خودتون وصل کنید. ولی نوع آنلودد پچ پنل‌هایی هستند که هیچ آداپتوری ندارند و فقط یک خشاب خالی از پورت‌ها هستند. پچ پنل‌های آنلودد بر اساس تعداد پورت موردنیاز با کیستون پر میشن. این کار به شما کمک می‌کنه تا در هزینه‌های خودتون صرفه‌جویی کنید. ضمن اینکه این نوع پچ پنل برای شبکه‌هایی که قراره در آینده گسترش پیدا کنند هم به کار میره.

انواع پچ پنل بر اساس طراحی ظاهری

معمولا پچ پنل‌ها برای مکان‌های خاصی مثل دیوار یا دیواره‌ی رک استفاده میشن. اما گاهی اوقات یک پچ پنل ممکنه به جاهای متفاوتی مثل کناره‌ی دیوار یا داخل کمد نصب بشه و نیاز باشه که به شکل زاویه‌دار باشه. به طور کلی پچ پنل‌ها با دو طراحی پچ پنل صاف یا فلت و پچ پنل زاویه‌دار تولید میشن و شما باید بسته به نیاز نوع مناسب را بخرید.

راهنمای-خرید-پچ-پنل

بررسی برندهای پچ پنل

برندهای مختلفی در ایران و خارج از کشور پچ پنل تولید می‌کنند. در این قسمت از راهنمای خرید پچ پنل قصد داری بهترین برندهای پچ پنل که در بازار ایران موجود هست را بهتون معرفی کنیم.

  • پچ پنل لگراند: یکی از بهترین انواع پچ پنل، محصولات این برند فرانسوی هست. پچ پنل‌های لگراند در انواع استانداردهای Cat5e ،Cat6 و Cat6a و با دو نوع روکش SFTP و UTP به بازار عرضه میشن. نوع کتگوری 6 این پچ پنل‌ها از سایر مدل‌ها رایج‌تره.
  • پچ پنل نگزنس: یکی دیگه از برندهای فرانسوی پرطرفدار تولید‌کننده‌ی پچ پنل، نگزنس هست. این برند نه تنها در زمینه پچ پنل بلکه در زمینه‌ی تولید کلیه‌ی تجهیزات پسیو شبکه فعالیت داره. پچ پنل‌های نگزنس انواع مختلفی دارند و باید بر اساس کتگوری، نوع روکش و سایز موردنظرتون پچ پنل مناسب را بخرید.
  • پچ پنل امپ: برند آمریکایی امپ هم یکی دیگه از برندهای باکیفیت تولیدکننده‌ی پچ پنل در دنیاست. این شرکت انواع پچ پنل‌های شبکه و تلفن را تولید می‌کنه. محصولات امپ را در سایزهای مختلف از 12 پورت گرفته تا 50 پورت و بیشتر می‌تونید در بازار بخرید.
  • پچ پنل دی لینک: شرکت تایوانی دی لینک سابقه‌ی طولانی در زمینه‌ی تولید تجهیزات اکتیو و پسیو شبکه داره. این برند هم پچ پنل‌های باکیفیتی با سایز و نوع‌های مختلف به بازار عرضه می‌کنه.
  • پچ پنل سوپیتا: شرکت ایرانی سوپیتا هم یکی از تولیدکننده‌های پچ پنل هست که با محصولات باکیفیت خارجی رقابت می‌کنه. محصولات این شرکت هم در انواع مختلفی تولید میشه و شما باید بسته به نیازتون نوع مناسب را بخرید. از مهم‌ترین ویژگی محصولات سوپیتا میشه به جنس بدنه‌ی مقاوم پچ پنل‌ها اشاره کرد.

حرف آخر

در این راهنمای خرید پچ پنل به بررسی این محصول کاربردی برای شبکه پرداختیم. گفتیم که یک پچ پنل ویژگی‌های مختلفی داره و هنگام خریدش باید به نکات زیادی توجه کنید. معمولا پچ پنل‌ها در انواع مختلف با ویژگی‌های متفاوت ساخته میشه و موقع خرید خیلی مهمه که انواعش را بشناسید. انتخاب پچ پنل مناسب بر اساس معیارهای زیر باید انجام بشه:

  1. نصب پچ پنل کجا قراره انجام بشه و چه چیزهایی برای نصب پچ پنل نیاز دارید. همچنین باید هدفتون از نصب پچ پنل را مشخص کنید.
  2. به چند پورت برای اتصال تجهیزات و چقدر فضای فیزیکی برای نصب پچ پنل نیاز دارید؟
  3. چه نوع دستگاه‌هایی به پچ پنل قراره وصل بشن و این وسائل از چه نوع کابل‌هایی استفاده می‌کنند؟

با پاسخ دادن به این سوالات می‌تونید تا حد زیادی بفهمید که چه نوع پچ پنلی برای کار شما مناسب هست و باید دنبال چه چیزی باشید. در نهایت با در نظر گرفتن انواع پچ پنل‌های موجود در بازار می‌تونید بهترین گزینه را پیدا کنید. در این راهنمای خرید پچ پنل انواع مدل‌های پچ پنل را به شما معرفی کردیم تا در انتخابتون به مشکل برنخورید.

سوالات متداول

آیا پچ پنل‌ها کیفیت سیگنال را کاهش میدن؟

در صورتی‌که پچ پنل انتخابی شما دقیقا متناسب با نوع کتگوری کابل‌ها باشه، خیر کاهش سرعت یا افت کیفیتی رخ نمیده. همچنین نوع اتصال درست به پچ پنل هم مهمه و باید دقت کنید که اشکالی در اتصالات نباشه. در این صورت هیچ مشکلی از لحاظ سرعت و کیفیت در شبکه نخواهید داشت.

چه وقت باید پچ پنل بخریم و چه وقت باید سوئیچ بخریم؟

پچ پنل و سوئیچ کاربردهای متفاوتی دارند. عملکرد اصلی پچ پنل برای مدیریت کابل‌ها و مرتب‌سازی اوناس. ولی سوئیچ برای این استفاده میشه که دستگاه را از طریق کابل به بقیه‌ی دستگاه‌ها وصل کنه و بین تجهیزات مختلف ارتباط ایجاد کنه. انتخاب هر کدوم از این دو وسیله به نیاز شما بستگی داره.

نوشته های مشابه

0 0 رای ها
Article Rating
اشتراک در
اطلاع از
0 Comments
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
دکمه بازگشت به بالا
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x