پاور ماژول چیست؟ – بررسی منبع برق رک
حتما در جریان هستید که رک شبکه یکی از اعضای خیلی مهم شبکه است که برای مرتبسازی و حفاظت از تجهیزات شبکه استفاده میشه. رک شبکه نظم مشخصی به محیط میده و از تجهیزات باارزش شبکه محافظت میکنه. رک شبکه متعلقاتی داره که توسط اونها ارتقا پیدا میکنه و مجهز میشه. وجود برخی از متعلقات واقعا واجبه و باید همراه خرید رک، اونها رو هم تهیه کنید. برای تهیهی این متعلقات شما نیازمند شناخت اونها هستید. پاور ماژول یکی از متعلقات پرکاربرد رک شبکه است. در ادامه این مقاله به پاسخ سوال پاور ماژول چیست؟ میپردازیم و انواع اون رو بررسی میکنیم.
نقش پاور ماژول در رک شبکه
پاور ماژول یک منبع تغذیه است که وظیفهی اصلی اون رسوندن برق به تجهیزات برقی شبکه است. در حالت عادی پاور ماژول به منبع برق وصل میشه و با توجه به توان و تعداد پورتهاش به تجهیزات شبکه برق میرسونه.
بهطور طبیعی یکسری از تجهیزات تعبیهشده درون رک با برق کار میکنن و اگر بخواهید برای هرکدوم از اونها یک پریز برق جدا در نظر بگیرید با کمبود پریز مواجه میشید و نمیتونید همهی تجهیزات رو داخل رک قرار بدید در این صورت شبکه به هم میریزه و عملکرد اون دچار مشکل میشه. حالا در پاسخ اینکه پاورماژول چیست؟ باید بگیم که پاور ماژول طوری ساخته شده که درون رک شبکه پیچ میشه و با توجه به تعداد تجهیزات درون اون، برق اون تجهیزات رو تامین میکنه.
انواع پاورماژول رک
حالا که کاملا به سوال پاور ماژول چیست پاسخ دادیم، میتونیم به بررسی انواع پاور ماژول بپردازیم. توجه داشته باشید که پاور ماژول تحت شبکه در تمام رکهای Outdoor، ایستاده، دیواری، مخابراتی و… استفاده میشه.
همونطور که گفتیم پاور ماژول یکی از مهمترین متعلقات رک شبکه به حساب میاد و با توجه به اینکه انواع مختلفی داره، در موارد مختلفی مورد استفاده قرار میگیره. ویژگیهای زیر علت تنوع پاور ماژولها و اختلاف قیمت اونها رو بیان میکنن:
- شرکت تولیدکننده
- تعداد پورت
- نوع پورت
- مجهز به کلید قطع و وصل جریان برق
- داشتن سیم ارت
- فیوزدار
- ارتفاع
اکثر پاور ماژولها با استاندارد 19 اینچ رک مطابقت دارن و تعداد یونیت آنها با توجه به تعداد یونیت رک مورد نظر تعیین میشه.
جنس پاور ماژول از آلومینیومه و وزن کمی داره و باعث میشه رک وزن اضافهای بهش اضافه نشه. روی بدنهی بیشتر پاور ماژولها برای قطع و وصل جریان برق درون اون، یک کلید نِئوندار قرار داره که در مواقع لازم میتونید ازش استفاده کنید.
برخی از پاور ماژولها برای تضمین امنیت افرادی که با تجهیزات شبکه سروکار دارن به فیوز محافظ مجهز هستند.
کاربرد انواع پاور ماژول
هرکدوم از پورتهای تعبیهشده روی پاور ماژول امکان تغذیهی استاندارد یک دستگاه قدرتمند در تجهیزات شبکه رو فراهم میکنه. هر چقدر تعداد تجهیزات مصرفکنندهی برق در رک بیشتر باشه، به همون مقدار به پورتهای بیشتری نیاز داریم. پس باید از پاور ماژولهایی با تعداد پورت بالا استفاده کنیم.
این پاور ماژولها از پرکاربردترین پاور ماژولهای رک شبکه محسوب میشن:
- پاور ماژول 3 پورت
- پاور ماژول 6 پورت
- پاور ماژول 8 پورت
- پاور ماژول 9 پورت
بهتره بدونید که انواع پاورماژول از 2 پورت گرفته تا 40 پورت در بازار تجهیزات شبکه موجوده و با توجه به میزان استفاده و تجهیزات درون رک میتونید همهی اونها رو تهیه کنید.
بهعنوان مثال، اگر 4 تا از تجهیزات درون رک شبکهی شما با برق تغذیه میشن بهتره که پاور ماژول 6 پورت رو تهیه کنید که 2 پورت خالی هم بهعنوان زاپاس داشته باشید.
حرف آخر
در صورتی که میخواید یک شبکه باکیفیت و باثبات داشته باشید باید در اولین قدم به شناخت تجهیزات اون بپردازید و همونطور که متوجه شدید رک شبکه توسط متعلقاتش ارتقا پیدا میکنه و متعلقات رک هستن که به فعالیت بهتر اون کمک میکنن. در این مقاله سعی کردیم پاسخ سوال پاور ماژول چیست؟ رو بهطور کامل بیان کنیم و شما رو با انواع پاور ماژول آشنا کنیم. بهطور کلی، پاور ماژول وسیلهایه که در تمامی رکها استفاده میشه و وجود اون واجبه. ممنون که تا اتنهای این مقاله همراه ما بودید.
سوالات متداول
پاور ماژول منبع تغذیه رک محسوب میشه و به تجهیزات درون اون برق میرسونه.
در صورتی که بیشتر تجهیزات درون رک شما با برق کار میکنن، بله.
برند، تعداد پورتها، فیوز داشتن و مجهز بودن به کلید قطع و وصلی برق
پاور ماژول 8 پورت