معرفی و بررسی

معرفی و بررسی انواع برند داکت

داکت یکی از تجهیزات پسیو شبکه است. این محصولات محفظه‌هایی هستن که با استفاده از اون‌ها می‌تونیم از آسیب‌های وارده به کابل‌های شبکه جلوگیری کنیم. همچنین استفاده از داکت‌ها در فضاهایی که به کابل‌کشی روکار نیاز دارن باعث زیبایی محیط میشه. برندهای متعددی هستن که در تولید داکت تخصص دارن. در این مقاله قراره با هم انواع برند داکت رو بررسی کنیم. تا آخر این مقاله ما رو همراهی کنین.

بررسی انواع داکت

همون‌طور که گفتیم از داکت‌ها برای محافظت از کابل‌های شبکه استفاده می‌کنن، همین‌طور باید بگیم که داکت‌ها جایگزین مناسبی برای روش‌های قدیمی در کابل‌کشی هستن.

داکت‌ها از نظر جنس به دو دسته‌ی PVC و فلزی تقسیم میشن که هرکدوم از اون‌ها در مکان‌ها و موقعیت‌های مختلف کاربرد دارن. همچنین این محصولات رو می‌تونیم به دسته‌های داکت ساده، شیاردار، کف خواب (زمینی)، قرنیزی، کمانی و پارتیشن‌دار تقسیم‌ کنیم. در ادامه هرکدوم از این دسته‌ها رو به‌صورت اختصاصی توضیح میدیم.

قیمت داکت بر اساس نوع و سایزی که داره، متفاوته. قطعا هر چی ابعاد داکت بزرگ‌تر باشه، قیمت اون هم بیشتر میشه. البته فاکتورهای دیگه‌ای مثل جنس، نوع و رنگ داکت هم در قیمت‌گذاری این محصول تاثیر دارن.

جالبه بدونید طول هر شاخه از داکت‌ها 2 متره. اما باید بگیم که تعداد هر شاخه در هر بسته از این محصولات به نوع داکت و سایز اون بستگی داره.

داکت ساده

داکت ساده در بعضی از شرکت‌ها در دو نوع پشت چسب‌دار و بدون چسب تولید میشه. داکت بدون چسب با استفاده از پیچ و مهره به محل مدنظر نصب میشه. اما نوع پشت چسب‌دار اون با استفاده از چسبی که در قسمت پشتی محصول قرار گرفته به دیوار نصب میشه. این داکت‌ها از نوع PVC هستن و کیفیت بالایی دارن. انعطاف‌پذیری بالا، عایق الکتریسیته، مقاومت در برابر حرارت و داشتن پارتیشن از جمله مزایای این نوع داکت هستن. در مورد سایز این دسته از داکت‌ها باید بگیم که خیلی متنوع هستن.

داکت ساده

داکت شیاردار

داکت شیاردار از نظر قالب و ساختار شبیه داکت ساده است اما چند تا تفاوت کاربردی با نوع ساده داره. همون‌طور که از اسمش پیداست، این نوع داکت‌ها روی بدنه‌ی خودشون شیارهایی دارن که به کاربر اجازه میده به‌راحتی در هر قسمت از مسیر کابل کشی، کابل مورد نظر خودش رو از داکت خارج کنه. یکی دیگه از مزایای این نوع داکت اینه که به دلیل داشتن شیارهای روی بدنه، امکان تهویه‌ی هوا و گردش هوا رو بین کابل‌ها فراهم می‌کنه. به همین خاطر از این داکت‌ها در تابلوهای برق فشار قوی یا ضعیف استفاده میشه. در این محصولات، از درب‌هایی با قفل محکم استفاده میشه. با وجود این قفل، حجم کابل هر چقدر هم بالا باشه درب داکت باز نمیشه و از خطرات احتمالی جلوگیری میشه.

داکت قرنیزی

داکت قرنیزی علاوه بر محافظت از کابل‌ها، جنبه‌ی زیبایی هم داره. این محصولات در رنگ‌های سفید قهوه‌ای طرح چوب و… تولید میشن. این محصولات یک‌سری متعلقات مثل زاویه داخلی، خارجی و مسدودکننده دارن.

داکت زمینی (کف خواب)

از داکت زمینی برای مدیریت کابل‌ها روی زمین استفاده میشه. این داکت هم مثل داکت ساده یک‌سری پارتیشن جداکننده داره تا بتونیم کابل‌های مختلف رو با استفاده از این جداکننده از هم تفکیک کنیم. استفاده از پارتیشن در داکت‌ها باعث میشه که از تاثیرگذاری نویز کابل‌های روی هم جلوگیری بشه. این دسته از داکت‌ها در رنگ‌های سفید، طوسی و قهوه‌ای طرح چوب تولید و عرضه میشن.

انواع برند داکت

بعد از معرفی انواع داکت، به انواع برند داکت می‌رسیم. شرکت‌های مختلفی در ساخت انواع داکت تخصص دارن. البرز، سوپیتا، دانوب و دودمان، از برند تولید کننده داکت هستن. در این بین برند داکت البرز، یکی از معروف‌ترین شرکت‌های تولیدکننده داکته. ویژگی ساختاری و کیفیتی داکت‌های ساخته‌شده در هر برند، تقریبا یکسانه؛ البته امکان داره هر برند تغییرات خیلی کوچیکی رو در تولید محصولاتش انجام بده. در این قسمت قراره برندهای داکت رو با هم بررسی ‌کنیم.

برند البرز

داکت البرز در انواع داکت لوله‌‎ای، قرنیزی، کف‌خواب، ساده و شیاردار تولید میشه. ابعاد این محصولات خیلی متنوعه و از 10×10 تا 60×90 میلی‌متر تولید میشن. همچنین این محصولات فقط در متراژ 2 متر عرضه میشن. این برند ایرانی، تونسته با تولید داکت‌های بسیار باکیفیت و متنوع، توجه کاربران رو به خودش جلب کنه.

داکت البرز

برند سوپیتا

داکت سوپیتا هم مثل البرز، از برندهای معتبر این حوزه است. این شرکت انواع داکت ساده، شیاردار و کف‌خواب رو تولید می‌کنه که از نظر سایز و رنگ تنوع خیلی خوبی دارن. همچنین کیفیت داکت‎‌های این شرکت با نمونه‌های اروپایی برابری می‌کنه. بنابراین نیازی نیست با صرف هزینه‌های زیاد، محصولات خارجی تهیه کنین.

داکت سوپیتا

برند دانوب

داکت دانوب متعلق به یک شرکت ایرانیه که در ساخت انواع تجهیزات شبکه تخصص داره. از تولیدات این شرکت می‌تونیم انواع داکت ساده پشت چسب‌دار و بدون چسب و داکت‌های نیم گرد زمینی یا همون کف‌خواب رو نام ببریم. این داکت‌ها به‌گونه‌ای ساخته شدن تا در بازه‌ی دمایی 15- تا 60+ مقاومت داشته باشن. به همین علت به‌راحتی می‌تونین از اون‌‎ها در محیط‌های مختلف استفاده کنید. تمامی داکت‌های این شرکت توانایی نصب پارتیشن به منظور جداسازی مسیر کابل‌های شبکه رو دارن.

داکت دانوب

انواع داکت مناسب هر فضا

انواع مختلف داکت برای محیط‌های مختلفی مناسبن. برای مثال، داکت شیاردار، با داشتن شیارهای مخصوص برای تابلو برق‌های فشار قوی مناسبه. در یک مثال دیگه می‌تونیم بگیم که برای محافظت از کابل‌هایی که از گوشه‌ی دیوار عبور می‌کنن می‌تونید از داکت‌های قرنیزی استفاده کنید.

حرف آخر

داکت‎‌ها ساخته شدن تا فرآیند کابل کشی و ایجاد شبکه‌های مختلف رو برای کاربرها آسون کنن. وجود انواع مختلف داکت‌ها، این امکان رو فراهم می‌کنه تا بتونیم در محیط‌های مختلف، داکت موردنیازمون رو انتخاب کنیم. در این مقاله با انواع برند داکت آشنا شدیم. امیدوارم این مقاله جواب سوال‌هاتون رو داده باشه. البته اگه باز هم سوالی داشتین، می‌تونین کامنت بذارین تا خیلی زود جوابتون رو بدیم.

سوالات متداول

کیفیت داکت‌های ایرانی خوبه؟

بله، برندهای ایرانی زیادی از جمله دانوب، البرز و سوپیتا در زمینه تولید داکت فعال‌اند که با موارد اولسیه مرغوب و استانداردهای مناسب تولید شده‌اند.

متراژ داکت‌ها چجوری محاسبه میشه؟

در همه برندها، داکت به صورت شاخه‌های 2 متری به تولید می‌رسن که باتوجه به ابعاد و سایز داکت، تعداد در بسته متفاوت هست.

نوشته های مشابه

0 0 رای ها
Article Rating
اشتراک در
اطلاع از
0 Comments
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
دکمه بازگشت به بالا
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x